Thaise tamarinde dipsaus

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:

  • olie
  • 4 gesnipperde sjalotjes
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 1-2 tl gesnipperde verse rode pepers
  • ¼ kopje tamarinde pasta
  • 1 el bruine suiker
  • evt. limoensap

Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg 4 fijngesnipperde sjalotjes en de 2 gesnipperde knoflookteentjes toe. Roerbak dit 2 minuten op laag vuur.
Voeg 1-2 theelepels gesnipperde rode peper toe en roerbak 30 seconden mee. Doe er ¼ kopje tamarinde pasta en 1 eetlepel bruine suiker bij .
Breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Laar de saus afkoelen.

Serveertip: lekker met wat limoensap.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *