Risotto met rode mul

Bereidingstijd: 50-60 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 8 kleine mulfilets
  • 4 el olijfolie
  • 3 sjalotjes
  • 300 g risottorijst
  • 300 ml droge witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 lente-uitje
  • 100 g mascarpone
  • 1 el geraspte limoenschil

Bereidingswijze:
Pel en snipper sjalotjes. Verhit in koekenpan 4 el olijfolie en fruit hierin sjalot ca. 5 minuten. Strooi rijst in pan en roer tot alle korrels glanzen en doorzichtig worden. Schenk dan ca. 200 ml wijn in pan. Zet het vuur niet te hoog, maar wel zo dat het blijft koken. Wacht tot vocht is opgenomen en wissel telkens af door flinke scheut bouillon en daarna weer wijn toe te voegen. Laat risotto zo in ca. 45 minuten gaar koken. Kruid vis met zout en peper en bak in resterende olie. Eerst op de huid, en als de randjes verkleuren (een teken van garing), keer dan om en bak ze nu nog een minuutje. Snijd intussen lente-ui in ringetjes en roer door mascarpone. Roer op laatste moment mascarpone met helft van geraspte citroenschil door risotto en schep op borden. Schik hierop mul en bestrooi met rest van geraspte limoenschil.

Bron: Janny van der Heijden, in het Haarlems Dagblad.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *